MÜTERCİM-TERCÜMANLIK KONUŞMALARI
İstanbul Şehir Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü

KONUŞMACI:
Prof. Dr. Alev Bulut - İstanbul Üniversitesi
​Alev Bulut İstanbul Üniversitesi Çeviribilim Bölümü İngilizce Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalı öğretim üyesidir. 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini Gazi Üniversitesi'nde İngiliz Dili Eğitimi alanında tamamladı. 1996 yılından başlayarak İstanbul Üniversitesi'nde Yardımcı Doçent olarak önce Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı'nda ardından 2000 yılında kurulan Çeviribilim Bölümü İngilizce Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalı'nın kuruluşunda ve ilk kadrosunda görev aldı. 1989 yılından başlayarak çeşitli yayınevlerine 20’yi aşkın kitap çevirdi, dergilere öykü çevirisi yaptı. Çeviride Dil ve Metin (2003), Çeviride İdeoloji: İdeolojik Çeviri (2008; 2018), Tercüme Hatası!? (Çeviribilim Yayınları, 2015) başlıklı kitapları bulunmaktadır. 1992 yılından beri sözlü çeviri yapmaktadır. Çeviri Derneği'nin ARÇ (Afette Rehber Çevirmenlik) organizasyonunun kurucularndan ve eğitmenlerindendir.